Työaika, työehto­sopimukset ja TES-tulkinta

Työajanseurantajärjestelmä Visma Entry automatisoi työajan TES-tulkinnan.

Työaika ja työehtosopimukset –
Entryn avulla automatisoit työajan tulkinnan

Visma Entryn TES-tulkinnan avulla varmistat, että palkat muodostuvat työehtosopimuksen mukaisesti. Työajantulkinnan avulla järjestelmä osaa laskea ylityö-, viikonloppu- ja muut korvaukset automaattisesti. Tiedot kertyvät työajanseurantajärjestelmään reaaliaikaisesti ja läpinäkyvästi.

ENTRY_IKONI_PAKETTIRATKAISU_300X300.png
Työaika tulkitaan työajanseurannan taustalle määritetyn työehtosopimuksen mukaan perustuen siihen, onko työntekijä leimannut työtä, poissaoloa tai muuta työaikamuotoa.
ENTRY_IKONI_OSAAMINEN_300X300.png
Entry tukee lähes kaikkia suomalaisen työlainsäädännön työehtosopimuksia. Asetuksia voi säätää paikallista sopimista varten.
ENTRY_IKONI_TASOT_300X300.png
Työajan TES-tulkinnan lopputuloksena on valmis ja virheetön palkka-aineisto. Työaika- ja poissaolotiedot ovat reaaliaikaisesti kaikkien osapuolten saatavilla.

Katso video:
näin työaikojen TES-tulkinnat onnistuu Entryllä

Entry tekee työajan tulkinnasta helppoa ja läpinäkyvää –
kokeile maksutta

Visma Entry tukee lähes kaikkia suomalaisen työlainsäädännön työehtosopimuksia, ja mahdollistaa myös paikallisesti sovittujen työehtojen käytön työajantulkinnan taustalla. Kokeile, miten Entry sopii yrityksesi tarpeisiin. Luo maksuttomat kokeilutunnukset ja aloita 14 päivän kokeilukausi vaikka heti!

ENTRY_WEB_kuvitus_4_850x566

Entry taipuu tyypillisimpien työehtosopimusten työajantulkintaan

 • Voit käyttää useita työaikaryhmiä: esimerkiksi eri TESin, muiden työaikamuotojen tai paikallisten sopimusten alaisia työntekijöitä varten
 • Voit lisätä uusien työaikaryhmien työaikatulkintoja maksutta
ENTRY_WEB_testulkinta_1-_850x566

Ota työehtosopimuksen mukainen työajan tulkinta helposti käyttöön

 • Työajan tulkinnan perusta on helppo luoda
 • Jos yrityksesi TESin mukainen tulkinta vaatii haastavampaa määrittelyä olemme apunasi
 • Myös räätälöity työajan tulkinta onnistuu Entryssä
ENTRY_WEB_kuvitus_5_850x566

Automatisoitu työajantulkinta vähentää virheitä, helpottaa palkanmaksua ja nopeuttaa prosesseja

 • Helpotat palkkahallintoa virheettömällä palkka-aineistolla
 • Minimoi työhön kuluva aika: tunteja ja korvauksia ei tarvitse laskea manuaalisesti
 • Integraatioiden ja valmiiden rajapintojen avulla avulla tietojen siirtäminen palkanlaskentaan käy näppärästi
ENTRY_WEB_testulkinta_2_850x566

Reaaliaikaiset tiedot ovat kaikkien asianosaisten saatavilla

 • Tehdyt tunnit ja erilaiset poissaolot näkyvät työajanseurantajärjestelmässä läpinäkyvästi sekä työntekijälle, työnantajalle, tiiminvetäjälle että HR:lle
 • Järjestelmä näyttää kertyneet tunnit, liukumat ja ylityöt taustalle syötetyn työehtosopimuksen mukaisesti, reaaliaikaisina
ENTRY_WEB_kuvitus_6_850x566

Työaikatiedot sujuvasti palkanlaskentaan ja taloushallintoon

 • TES-tulkinnan avulla työajanseurantajärjestelmästä saatava palkka-aineisto on valmis: voit siis lähettää työaika- ja poissalotiedot suoraan palkkahallintoon tai palkanlaskijalle
 • Siirto sekä ulkoistettuun palkkahallintoon että sisäisille osastoille onnistuu
 • Visma Entry sopii mainiosti yhteen suosituimpien palkanlaskentaohjelmien ja taloushallinto-ohjelmistojen kanssa

TES-tulkinta FAQ

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Työehtosopimus eli TES on sopimus, jossa sovitaan alakohtaisista työehdoista: työajoista, palkoista, ylityökorvauksista, lomista ja muista eduista, joita alalla tullaan noudattamaan.

TES-tulkinta eli työehtosopimusten mukainen työajan tulkinta  puolestaan tarkoittaa sitä, että työajanseurantajärjestelmä tulkitsee työntekijän järjestelmään syöttämät tunnit automaattisesti, taustalle määritetyn työehtosopimuksen tai paikallisesti sovittujen työehtojen perusteella. Lopputuloksena työajanseurantajärjestelmästä saadaan ulos valmis palkka-aineisto, joka on helppo toimittaa palkanmaksun hoitajalle, sisäiseen tai ulkoistettuun palkkahallintoon.

TES-tulkintoihin taipuva työajanseurantajärjestelmä osaa automaattisesti laskea mm. perustunnit, ylityöt, saldot, lisät sekä korotukset käytössä olevan työehtosopimuksen mukaisesti

TES-tulkinnan avulla syntynyt palkka-aineisto sisältää tiedot maksettavista palkoista ja korvauksista, sekä tarvittavat tiedot työntekijän mahdollisista poissaoloista. Sen avulla loma-ajan palkat, mahdolliset lomarahat ja esimerkiksi sairauspoissaolot kirjautuvat oikein myös palkkahallintoon.

Työehtosopimusten tulkinnan lisäksi parhaat työajan kirjaus- ja seurantajärjestelmät mahdollistavat paikallisen sopimisen eli sen, että työnantaja ja työntekijät voivat sopia työajoista ja -ehdoista yrityskohtaisesti.

Työajan TES-tulkinta määritellään asetuksien avulla työajanseurantajärjestelmään sen käyttöönoton yhteydessä. Järjestelmään määritetään käytettävä työehtosopimus. Jos käytössä on useampia TESejä, määritellään kukin omaksi työaikaryhmäkseen ja kullekin niille valitaan oikea työehtosopimus.

Jos yrityksessä työskentelee useita eri työntekijäryhmiä, kannattaa varmistaa myös se, että työajanseurantaan voidaan rakentaa asetukset myös esimerkiksi tunti- ja kuukausipalkkaisia työntekijöitä varten.

Kokeile heti maksutta!

Kokeile 14 päivän ajan, miten työajanseuranta ja työajan tulkinta sopisivat yrityksellesi. Visma Entry on markkinoiden helpoin ja nopein työajanseuranta – järjestelmää käyttää jo yli 1 000 suomalaista yritystä 170 eri toimialalla!

Edullinen ja monipuolinen työajanseuranta­järjestelmä

Visma Entryn hinta perustuu valitsemaasi pakettiin sekä järjestelmän käyttäjien määrään. Ei piilokuluja! Valitse selkeistä tuotepaketeista tarpeisiisi sopiva ratkaisu ja kokeile sitä maksutta 14 päivää.

Entry Mini

Kevyt työajanseurantajärjestelmä yrityksille, jotka eivät tarvitse työajan tulkintaa tai räätälöityä palvelua.

9 € / kk

+ 2 € / käyttäjä / kk 

Kokeile maksutta

Entry Pro

Suosituin valinta

Monipuoliseen sekä mukautuvaan työajanseurantaan- ja tulkintaan. Sopii kaiken kokoisille yrityksille toimialariippumattomasti.

39 € / kk

+ 7 € / käyttäjä / kk 

Kokeile maksutta

Entry isoille yrityksille

Ratkaisu suuremmalle yritykselle tai ogranisaatiolle. Täysin räätälöity palvelukokonaisuus eri alojen tarpeisiin.

Pyydä tarjous!

 

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää Visma Entrystä? Ota yhteyttä!

 

Myynti

Pyydä tarjousta Visma Entrystä tai kysy järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen; otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

Ma-pe klo 9-11 ja 12-16
+358 974 790 810 (mpm/pvm)
myynti.entry@visma.com

Koekäyttö

Kokeile Visma Entry -työajanseurantaa 14 päivän ajan! Koekäyttö on täysin veloitukseton, eikä sido mihinkään. Aloita kokeilu »

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellutukeen:

Ma-pe klo: 7-15
+358 974 790 800 (mpm/pvm)
tuki.devenor@visma.com

Löydät sovellustuen poikkeusaukioloajat 
täältä »